Annonse
Finalistene til Frivillighetsprisen 2019 er fra Oslo, Sogn og Fjordane, Nordland, Oppland og Trøndelag (Foto: Marius Sørshus)
Finalistene til Frivillighetsprisen 2019 er fra Oslo, Sogn og Fjordane, Nordland, Oppland og Trøndelag.   Foto: Foto: Marius Sørshus

Seks kjemper om Frivillighetsprisen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

– De seks finalistene til årets Frivillighetspris representerer et mangfold i både geografi og type frivillighet. Felles for dem er at de sloss for det de tror på og nekter å gi seg selv når butter imot, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge i en pressemelding.

Vilje og engasjement

– Finalistene er alle vinnere med en imponerende innsatsvilje og engasjement. I Norge er det mange hverdagshelter som dem som jobber frivillig uten å forvente noe tilbake. Det føles veldig meningsfylt å hedre dem og dermed vår frivillighetstradisjon, fortsetter Slotterøy Johnsen.

Disse er i finalen

Lenkene går til en videopresentasjon av hver enkelt kandidat:

Publikum er invitert til å stemme på sin favoritt, det kan du gjøre her.

Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Den deles i 2019 ut for 25. gang. Prisvinneren får 50.000 kroner til sitt formål.

Frivillighetsprisens mål er å skape engasjement og fremme organisasjonene bak de nominerte. Frivillighetens bredde og mangfold, både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur, skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere.

Prisen kan gis på grunnlag av innsats over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.

Juryen til Frivillighetsprisen ledes av styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Eidvoll Holmås. Andre medlemmer: Stortingsrepresentanter i familie- og kulturkomiteen: Anette Trettebergstuen (A), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), samt leder for samfunn og selskapsrelasjoner i Norsk Tipping Sverre Berg Lutnæs, tidligere leder i Røde Kors ungdom Mawra Mahmood og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Audun Fladmoe.

Annonse
Annonse
Annonse