Annonse
Tore Sagen, her under utdelingen av Brageprisen i 2016, er en av programlederne for Radioresepsjonen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Tore Sagen, her under utdelingen av Brageprisen i 2016, er en av programlederne for Radioresepsjonen.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Klagestorm mot innslag i Radioresepsjonen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

NRK P13s Radioresepsjonen har ført til kraftige reaksjoner, og så langt har det kommet inn 68 klager til Kringkastingsrådet.

– Det er mer enn det pleier på så kort tid, men vi pleier ganske ofte å ha saker som får noen titalls klager. Til forrige møte var det for eksempel noen titalls klager på Exit-saken i Dagsrevyen og Lindmo, sier sekretær Erik Skarrud i Kringkastingsrådet til Kampanje.

Det var i tirsdagens episode at en av programlederne i Radioresepsjonen fremførte innslaget kalt «et internt notat om klima og rase», som en del av spalten «Flauhetskonkurransen».

– Dette var et innslag hvor jeg skulle gjøre noe av det aller flaueste jeg vet i verden – og det flaueste jeg vet er rasisme og fornektelse av menneskeskapte klimaendringer. Så er dette delt i sosiale medier, i stor grad uten kontekst, og da høres det ut som jeg er den største rasisten – noe jeg ikke er, sa Sagen til VG torsdag.

Innslaget er blitt fjernet fra nettet etter initiativ fra programlederne selv.

Annonse
Annonse
Annonse