Kulturrådet har bidratt til å reise flere viktige arenaer for kunst og kultur – blant annet Kunstnernes Hus (bildet), Grieghallen, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Tromsø kunstforening, Drammen teater, Konserthuset i Oslo og Ibsen-teatret i Skien.

Gorm Kallestad / NTB scanpix

Vil at flere skal søke om støtte

«Rom for kunst» endrer navn til «Arena»

Redaksjonen
Publisert: 3. februar 2020 kl 14.09
Oppdatert: 3. februar 2020 kl 14.09

Det faglige utvalget for ordningen påpeker at mange forstår «kunst»-begrepet som synonymt med visuell kunst, og at ordningen kun gir støtte til en smal søkergruppe.

– Det er en misforståelse vi ønsker å rydde opp i. Vi ser at en overvekt av søknadene til ordningen kommer fra det visuelle kunstfeltet, og det håper vi vil endre seg i tiden fremover, sier utvalgsleder Maria Utsi i en pressemelding fra Kulturrådet.

«Rom for kunst» som nå blir til «Arena» er Kulturrådets støtteordning for kulturbygg og -arenaer.

Åpent for et bredt utvalg aktører

Utsi ønsker at et bredt utvalg av aktører vil søke om støtte – blant annet kulturhus, digitale arenaer, bibliotek, teater, kunstnersenter og aktører i det frie kulturvernfeltet og arenaer for debatt og offentlig ordskifte.

Man kan også søke om økonomisk tilskudd til fysiske bygg og lokaler, «utforskende arkitektur», nettbaserte plattformer og midlertidig infrastruktur, kommer frem av pressemeldingen.