Illustrasjonsfoto. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Morgenbladet solgt til Mentor Medier

Publisert: 2. juni 2020 kl 10.53
Oppdatert: 2. juni 2020 kl 10.53

Mentor medier eier blant annet Vårt Land, Dagsavisen, svenske Dagen og flere mindre aviser og forlag. I tillegg eier de Mediaconnect, som er en sentral tjenesteleverandør i mediebransjen.

Utover Mentor Mediers eierandel på 90,8 prosent, eier Stiftelsen Fritt Ord og AS Forlagsfinans 4,5 prosent hver. Salgssummen av NHSTs aksjer i Morgenbladet er på 40 millioner kroner.

Avisa er Norges eldste riksavis, etablert i 1819. Den har 83.000 lesere ukentlig, 29 medarbeidere og hadde en omsetning på 75 millioner kroner i 2019.

– Morgenbladet har lange tradisjoner som en viktig stemme i den offentlige debatten, en posisjon avisen har befestet ytterligere de siste årene. Vi ser fram til å bidra til videreutvikling av Morgenbladet basert på avisens eksisterende profil, sier konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier i en pressemelding.

– Villige til å satse på nisje

Ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Morgenbladet, Sun Heidi Sæbø, går inn i konsernledelsen i Mentor Medier. Sæbø sier hun er overbevist om at Mentor Medier er opptatt av å sikre og videreutvikle Morgenbladets unike posisjon som en intellektuell og meningsbærende avis.

– Våre kommende eiere har vist at de er villige til å satse på nisjeaviser som setter samfunnsoppdraget høyt, og vi har derfor stor tro på at de forstår viktigheten av å hegne om Morgenbladets egenart om avisen skal lykkes også i fortsettelsen.

Saken fortsetter under annonsen

Sæbø takker videre for et lærerikt samarbeid med NHST i tiden hun har vært i Morgenbladet.

NHST: Vanskelig beslutning

Konsernsjef Hege Yli Melhus Ask i DN-eier NHST Media Group As sier at det var en vanskelig beslutning å selge avisa, men at det er et riktig og naturlig valg.

– Men etter at Mentor Medier tok kontakt, gjorde vi en grundig vurdering, med utgangspunkt i NHSTs fremtidige strategi. Når vi nå selger Morgenbladet, får Norges eldste riksavis et nytt, godt hjem, der de kan befeste og utvikle sin posisjon som den ledende avisen for intellektuelt nysgjerrige, sier hun.

– Samtidig kan NHST konsentrere innsats og investeringer mot næringslivs- og nisjepublikasjoner i Norge og globalt, i tillegg til publiserings- og medieovervåkingstjenestene våre, sier hun videre.

Ledige stillinger – kulturjobb