Kreative næringer

Mange konserter har blitt holdt i Kulturkirken Jakob siden nyåningen i år 2000.

Kulturkirken Jakob fyller 20 år

Den 140 år gamle kirken fyller 20 år som kulturinstitusjon. Feiringen blir markert med jubileumsmesse og artistinnslag.

Publisert Sist oppdatert

Det var Gunnar Stålsett som holdt den første gudstjenesten da Kulturkirken Jakob ble innviet i år 2000. Førstkommende søndag 19. januar kommer Stålsett tilbake for å holde jubileumsgudstjeneste.

Artistene Bendik Baksaas, Marthe Valle og Fredrik Høyer skal også opptre.

– I 2020 skal vi vrenge veggene. Feire, jubilere og markere – og gjøre masse av det vi er aller best på; servere god musikk; utsette oss selv og andre for kunst. Vi skal vise høyden under taket i denne vågale, vakre og solide kirken på elvebredden. Men kanskje aller viktigst; vi skal rope ut at Kulturkirken Jakob står på sine påler under samme himmel som alt annet på denne rare jorda vår – og heldigvis er det høyt også over taket, skriver daglig leder Eirik Hillestad i en pressemelding som er sitert i Dagsavisen.

Det er Kirkelig Kulturverksted som drifter Kulturkirken. De er også Norges eldste uavhengige plateselskap. I Kulturkirken har det de siste årene blitt arrangert et bredt spekter av kulturarrangementer, fra rave til religiøse arrangementer, revyfest og by:Larm-konserter.

– Vi går for 20 til. Minst. Fordi vi tror at dette området, denne byen, dette lan-det trenger steder der vi nullstilles som mennesker – i møte med fortid og fremtid, i møte med oss selv og det som er større enn oss selv. Kunsten, troen, tonene, larmen og stillheten. I møte med et rom som rommer og som tåler hele oss, sier Hillestad.

Powered by Labrador CMS