Mange konserter har blitt holdt i Kulturkirken Jakob siden nyåningen i år 2000.

Foto

Wikimedia Commons

Kulturkirken Jakob fyller 20 år

Publisert: 17. januar 2020 kl 09.41
Oppdatert: 17. januar 2020 kl 09.43

Det var Gunnar Stålsett som holdt den første gudstjenesten da Kulturkirken Jakob ble innviet i år 2000. Førstkommende søndag 19. januar kommer Stålsett tilbake for å holde jubileumsgudstjeneste.

Artistene Bendik Baksaas, Marthe Valle og Fredrik Høyer skal også opptre.

– I 2020 skal vi vrenge veggene. Feire, jubilere og markere – og gjøre masse av det vi er aller best på; servere god musikk; utsette oss selv og andre for kunst. Vi skal vise høyden under taket i denne vågale, vakre og solide kirken på elvebredden. Men kanskje aller viktigst; vi skal rope ut at Kulturkirken Jakob står på sine påler under samme himmel som alt annet på denne rare jorda vår – og heldigvis er det høyt også over taket, skriver daglig leder Eirik Hillestad i en pressemelding som er sitert i Dagsavisen.

Det er Kirkelig Kulturverksted som drifter Kulturkirken. De er også Norges eldste uavhengige plateselskap. I Kulturkirken har det de siste årene blitt arrangert et bredt spekter av kulturarrangementer, fra rave til religiøse arrangementer, revyfest og by:Larm-konserter.

– Vi går for 20 til. Minst. Fordi vi tror at dette området, denne byen, dette lan-det trenger steder der vi nullstilles som mennesker – i møte med fortid og fremtid, i møte med oss selv og det som er større enn oss selv. Kunsten, troen, tonene, larmen og stillheten. I møte med et rom som rommer og som tåler hele oss, sier Hillestad.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb