Björn Ulvaeus blir ny CISAC-president. Foto: Vianney Le Caer / AP / NTB scanpix

Abba-stjerne blir «toppsjef» for norske kunstnere og låtskrivere

Publisert: 2. juni 2020 kl 09.55
Oppdatert: 2. juni 2020 kl 09.55

– Jeg har vært heldig nok til å kunne leve godt av mitt virke som låtskriver og artist. Som CISAC-president ser jeg nå frem til å arbeide for neste generasjon med skapere, sier den nyvalgte presidenten i en pressemelding fra CISAC.

Björn Ulvaeus, kjent for arbeidet med musikkgruppa Abba og musikalene Mamma Mia og Chess, tar over CISAC-presidentskapet etter den franske komponisten Jean-Michel Jarre.

– Jean-Michel Jarre har lagt ned en formidabel innsats i sin tid som CISAC-president, men jeg har tiltro til at Bjørn Ulvaeus vil løse oppgaven på en like god måte. Det er viktig for rettighetsorganisasjoner å ha tydelige ledere og fanebærere, gjerne folk som har utmerket seg som kunstnere og skapere selv. Det åpner dører og gir gjennomslagskraft i møte med politikere og beslutningstakere for eksempel i EU og Washington, sier administrerende direktør Cato Strøm i TONO, rettighetsforvalteren for komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag i Norge.

TONO er norsk medlem av CISAC sammen med BONO, som arbeider for rettighetene til visuelle kunstnere, som billedkunstnere og fotografer.

CISAC arbeider for å sikre kunstneres rettigheter og livsvilkår globalt. Blant annet innebærer det arbeid for å styrke opphavsretten, kunstneres generelle vilkår og forvaltningsmodeller.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb