Han liker å ha det moro når han lager film: Regissøren Taika Waititi – her med Thor-tolkeren Chris Hemsworth. Foto: AP

Waititi gjør de norrøne gudene morsomme

Publisert: 8. juli 2022 kl 12.20
Oppdatert: 8. juli 2022 kl 12.20

­Regissøren Taika Waititi elsker komedie, og han er selv kjent for å tilføre sine produksjoner rikelig med humor. Som tilfellet var med forgjengeren «Thor: Ragnarok» fra 2017, er helt nye «Thor: Love and Thunder» ofte ganske morsom.

Anmelderne vender tommelen opp. Blant annet kvitterer kritikeren i BBC med: «Denne storhjertede Thor, tordnende og følsom, kan være akkurat den avledende helten vi trenger akkurat nå». Her beskrives også filmen som «En romkom med episke kamper».

Den newzealandske regissørens sans for humor har vi tidligere merket oss i seriene «Flight of the Conchords» og «What We Do In the Shadows», samt i dramakomedien «Jojo Rabbit».

På TT sitt spørsmål om Waititi kunne tenke seg å lage en film helt uten humor, svarer han først ettertrykkelig «nei». Men så utdyper han:

– Det er ikke slik at jeg har noe imot alvorlige filmer. Jeg har sett alt av Andrej Tarkovskij, og Lars von Trier er favorittregissøren min. Jeg ser gjerne «Breaking The Waves», men jeg vil ikke lage den selv.

I «Thor: Love and Thunder» har et vesen bestemt seg for å utradere alle guder. Men Thor får hjelp av blant andre en tidligere kjæreste (spilt av Natalie Portman).

At Thor har fått fire egne filmer, forklarer regissøren slik:

Saken fortsetter under annonsen

– Det er fordi han er best.

Ledige stillinger – kulturjobb