Film og tv

Liv Ullmann er i vinden som aldri før.

Viaplay lager Liv Ullmann-dokumentar

Liv Ullmann fikk nylig Æres-Oscar for sin innsats som skuespiller. Nå vil Viaplay ta for seg karrieren hennes – i dokumentarform.

Publisert Sist oppdatert

Viaplay-serien får tittelen «Liv Ullmann: The Road Less Travelled», og den er akkurat gått i innspilling.

«Fra forsiden av TIME Magazine til de mange rollene i Ingmar Bergmans filmer – Liv Ullmann (83) har en unik karriere å se tilbake på. Sist helg ble Ullmann tildelt en Æres-Oscar, for sine mange bidrag til den internasjonale filmindustrien. Hun mottok prisen sammen med Hollywood-legender som Samuel L. Jackson, Danny Glover og Elaine May», heter det i pressemeldingen.

I arbeidet med dokumentaren vil regissør Dheeraj Akolkar gå gjennom samtaler og arkivmateriale. Sammen skal dette fortelle historien om Ullmann, om menneskene hun har møtt på sin vei, valgene som er tatt – og hvilke veier som gjenstår å utforske, heter det videre fra strømmetjenesten.

­– Liv Ullmann sa ja til å medvirke i denne dokumentaren på bakgrunn av at hun har sett noen av Dheeraj Akolkars tidligere dokumentarfilmer, som hun har stor respekt for. En film om Munch, en annen film om uretten som ble begått mot barn født under krigen med norsk mor og tysk far – og hun har selv medvirket i en av hans dokumentarfilmer, om Ingmar Bergman, sier produsent Hege Christensen.

Dokumentarserien produseres av Teddy TV og forventes å få premiere senere i 2022 på Viaplay.

Powered by Labrador CMS