Film og tv

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) taler under mottakelsen for filmen «Verdens verste menneske» i Hollywood torsdag forrige uke.

Trettebergstuen om Oscar-utdelingen

– Selv om det ikke ble noen gullstatuett, har vi vunnet uansett, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter utdelingen i Hollywood.

Publisert Sist oppdatert

Filmen «Verdens verste menneske», som er regissert av Joachim Trier og skrevet sammen med Eskil Vogt Filmen, vant ingen Oscar-pris under årets utdeling, verken i kategorien beste internasjonale film eller beste originalmanus.

Det gjør ikke Trettebergstuen til en mindre stolt kulturminister.

– Vi hadde jo håpet at den skulle vinne, men vi vet jo alle sammen at dette har vært en stor seier likevel, sier Trettebergstuen til NTB etter utdelingen mandag morgen norsk tid.

Hun har vært i Hollywood den siste uken og hatt møter med underholdningsbransjen. Oscar-nominasjonen i seg selv mener hun vil skape ringvirkninger for Norsk film.

– Det har enormt mye å si, hele verden ser nå til norsk film, og alle tar dette som en oppfordring til å stå på videre, sier Trettebergstuen.

Powered by Labrador CMS