Andrea Berentsen Ottmar (t.h.) i Hollywood-villaen på pressetreff for «Verdens verste menneske» før Oscar-utdelingen tidligere i år sammen med f.v. Thomas Robsahm, Anders Danielsen Lie, Joachim Trier, Renate Reinsve og Eskil Vogt. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Skal bygge nettverk i Cannes

NTB
Publisert: 6. mai 2022 kl 09.52
Oppdatert: 6. mai 2022 kl 09.55

Hun er nemlig valgt ut som årets norske Producer on the Move til å delta på den berømte filmfestivalen i Cannes.

I alt 20 slike Producers on the Move, utvalgt fra hele Europa, skal gjennom et femdagers program – med alt fra speeddating og rundebordssamtaler med anerkjente bransjeaktører til å presentere egne, kommende filmprosjekter. Og Berentsen Ottmar er eneste nordiske produsent tatt ut til årets program.

– En fantastisk mulighet til å knytte nettverk i Europa og bli kjent med andre inspirerende produsenter. Jeg opplever at internasjonalt samarbeid bare blir viktigere, ikke bare for hver enkelt produsent, men for bransjen som helhet i møte med de store globale aktørene. Jeg ser fram til å møte de andre deltakerne og få ny input og inspirasjon i Cannes, sier Andrea Berentsen Ottmar.

Hennes medprodusent på Kristoffer Borglis «Syk pike» er Dyveke Bjørkly Graver, som var norsk Producer on the Move i 2019. De jobber begge i Oslo Pictures.

– God innsikt

Stine Oppegaard, som er Norsk filminstitutts fagleder lansering spillefilm utland og visepresident i European Film Promotion, sier det stilles store krav og at konkurransen var «ekstra stor i år».

Hun roser Andrea Berentsen Ottmar, som hun tror kommer til å bidra med mye kunnskap til sine kolleger i Producer on the Move.

Saken fortsetter under annonsen

– I tillegg til å produsere filmer har hun det siste året fått god innsikt fra arbeidet med å lansere «Verdens verste menneske» i hovedkonkurransen Cannes. Videre har hun gjort en stor innsats med filmens Oscar-kampanje som resulterte i to nominasjoner, før hun nå vender tilbake til Cannes med en ny film, sier Oppegaard.