Film og tv

Amerikanske Spidey-fans på kinopremiere i USA.

Setter rekorder: – Det virker som om våre kinogjester nå er ekstremt utålmodige

Publisert Sist oppdatert

Etter flere utsettelser var «Spider-Man»-filmfansen veldig, veldig utålmodige, ifølge programdirektøren for Nordisk Film Kino.

– Siden Norge var et av de siste landene hadde premiere på filmen, så er det helt nydelig å se at det er så stor oppslutning rundt filmen. Det virker som om våre kinogjester nå er ekstremt utålmodige og vil se filmen fortest mulig, sier programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino, som driver 21 kinohus.

Sist fredag på kveldstid var det premiere på «Spider-Man No Way Home» på landets kinoer. Superheltfilmen med Tom Holland i tittelrollen skulle egentlig hatt 2021-premiere, og var utsatt flere ganger på grunn av begrensninger i sitteplasser og tidvis stengte kinoer.

Men så braket det løs og det ble solgt utrolige 175.106 billetter i løpet av helgen. Det kaller Berg for «ekstremt gode tall».

– Det er den fjerde beste åpningshelgen siden 2003, og beste åpningshelg på syv år. Det er faktisk helt utrolig at vi oppnår disse tallene med en setekapasitet på kun ca 50 prosent på landets kinoer. Og, det er utrolig gøy at den slår åpningshelgen til «Avengers: Endgame» med 10.000 besøk, sier Nordisk Film Kino-programdirektøren ifølge en pressemelding.

Hun tror, i likhet med mange andre i kinobransjen, at kinoåret 2022 enn ifjor og 2020.

Powered by Labrador CMS