Film og tv

Skuespiller Anne Regine Ellingster har rollen som Anna Hellevik i NRK-serien «Lykkekland».

NRK-serien «Lykkeland» inspirerer kvinner til å skifte navn til «Arne» på LinkedIn

Publisert Sist oppdatert

Flere kvinner i næringslivet har i det siste skiftet navn til «Arne» på LinkedIn. Det startet med at Anita Krohn Traaseth så NRK-serien «Lykkeland».

De siste to ukene har mange kvinner endret navnet sitt til Arne på LinkedIn. Med det vil de sette fokus på at det fortsatt er langt til likestilling i toppen av næringslivet. Anita Krohn Traaseth er mangeårig næringslivsleder og forfatter, og det var hun som sparket i gang kampanjen med et innlegg på LinkedIn.

Ideen fikk hun etter å ha sett NRK-serien «Lykkeland»:

– Jeg så en episode der hovedpersonen Anna ikke får jobb, til tross for økonomiutdanning og toppkarakterer. Når hun skifter navnet på CV-en til Arne, får hun plutselig jobb med en gang, sier Traaseth til E24.

«Lykkeland» handler om tiden da Norge blir en oljenasjon. Selv om tv-serien er lagt til 1970-tallet, og likestillingen i næringslivet har kommet lenger siden det, mener Traaseth det går altfor tregt.

– Fortsatt er fordelingen av maktposisjoner i norsk næringsliv langt fra god nok. Jeg syntes det var på sin plass å minne om det nå foran årets 8. mars-markering, sier hun.

Powered by Labrador CMS