Rune Temte
Foto

Rune Temte på premieren til Marvel-filmen "Eternals" i 2021. Han er snart aktuell i serien "Time Bandits" på Apple TV sammen med blant andre Lisa Kudrow. Foto: Javad Parsa / NTB

Norsk skuespiller med i storserie med Friends-stjerne

Publisert: 3. oktober 2022 kl 08.53
Oppdatert: 3. oktober 2022 kl 08.53

­– Ja, det er gode nyheter dette. Og offisielt nå, selv om jeg har jobbet med prosjektet en stund, sier Temte til VG.

Serien er basert på det tidligere Monty Python-medlemmet Terry Gilliams film med samme navn fra 1981.

Taika Waititi har både skrevet manus, er produsent og skal regissere minst to av seriens foreløpig ti episoder.

– Taika Waititi er jo helt fantastisk, og han og hans team er mer i vinden enn noen gang, så vi krysser armer og bein for at komedien «Time Bandits» vil glede mange. Vi filmer på New Zealand i Taikas hjemby, så det er «down under». Det går mot sommer her, og alle hjerter gleder seg, sier Temte.

Waititi har tidligere regissert og spilt i blant annet Marvel-filmene «Thor: Ragnarok» og «Thor: Love And Thunder». Han ble også belønnet med en Oscar for filmen «Jojo Rabbit» der han selv og Scarlett Johansson spilte to av rollene.

Rune Temte, som kommer fra Solbergelva i Drammen, spiller rollefiguren Bittelig i «Time bandits». Han har tidligere vært med i Netflix-filmen «A Boy Called Christmas» og i storfilmen «Captain Marvel». Etter jul er han aktuell i Nils Gaups film «Sulis», som handler om gruveopprøret i Sulitjelma i 1907 og starten på den norske arbeiderbevegelsen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb