Espen Eckbo
Foto

Espen Eckbos nissemoro har nå landet en gjev nominasjon. Foto: TVNorge

«Nissene i bingen» er Emmy-nominert

Publisert: 30. september 2022 kl 11.05
Oppdatert: 30. september 2022 kl 11.05

­Humorserien er nominert til Emmy sammen med «Espíritu Pionero» fra Argentina, «Fly On The Wall» fra Qatar – og «Rūrangi» fra New Zealand.

– Før jeg uttaler meg, må jeg ta forbehold om at dette bare er en drøm fra min side. Men slik jeg opplever det nå, skal jeg pakke smokingen og dra til prisutdeling i New York i november. Det blir i så fall et gøyalt høydepunkt, sier serieskaper Espen Eckbo.

– Han har skapt et univers som har stått seg gjennom generasjoner, og denne nominasjonen bekrefter jo bare det en million nordmenn allerede vet, sier programdirektør i Warner Bros. Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Magnus Vatn.

«Nissene i bingen» ble produsert av produksjonsselskapet Seefood, og over en million seere fulgte med på julekalenderens mange krumspring på TVNorge of Discovery+.

– Man skal vel ikke rangere priser og utmerkelser, men det må være lov å si at det er litt mer stas å bli nominert til en Emmy enn ikke å bli nominert til Gullruten, sier Espen Eckbo.

Også serien «Ikke gjør dette mot klimaet!» (NRK) har landet en nominasjon, henholdsvis i kategorien beste barneprogram: Fakta og underholdning.

International Emmy Awards går av stabelen i New York 21. november.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb