Film og tv

Får fin støtte: Deeyah Khan, her under utdelingen av Anders Jahres kulturpris tidligere i år. Foto: Beate Oma Dahle / NTB.

To millioner til dokumentarer med mangfoldsperspektiv

Et knippe dokumentarer kan nå skilte med støtte fra Norsk filminstitutt.

Publisert Sist oppdatert

Etter en ny tildelingsrunde kan regissørene Deeyah Khan, Nefise Özkal Lorentzen, Nataša Urban, Elle Márjá Eira og Christine Cynn smile. Av tolv søkere er det disse som får støtte til utvikling av dokumentarfilm – med mangfoldsperspektiv.

– Å se verden fra ulike perspektiver er avgjørende for å se verden vi lever i. Denne mangfoldssatsingen viser tydelig den kunstneriske kraften og ambisjon som inspirerer til nye høyder innfor norsk dokumentarfilm, sier filmkonsulent Klara Nilsson Grunning.

Tilskuddsordningen har som mål å styrke norsk dokumentarfilm og fremme erfarne talenter fra underrepresenterte grupper, heter det om tildelingen.

– I vurderingen har konsulent Eirin Gjørv og jeg prioritert prosjektene med de sterkeste ideene, de mest originale fortellingene, de mest innovative uttrykkene og de mest unike perspektivene, sier Grunning videre.

De fire prosjektene tildeles 500.000 kroner hver, og blant filmprosjektene som støttes finner vi «Et unikt møte mellom Dalai Lama og Deeyah Khan».

Ifølge pressemeldingen vil filmen med Tibets åndelige leder fokusere på «en intim dialog med nobelprisvinneren om livet, kampen mot okkupasjon og undertrykkelse – og ikke minst forsøkene på konfliktløsning og dialog, som han har jobbet for hele livet».

Også filmen «Museet for menneskelige lidelser», med Nefise Özkal Lorentzen som regissør og manusforfatter, kan notere seg støtte. Det samme kan Nataša Urban, med «Motherhood», og Elle Márjá Eira og Christine Cynn (regissører og manusforfattere) med «Keviselie».

Powered by Labrador CMS