Det er ikke få spesialeffekter som skal på plass når storfilmen Wakanda Forever skal bli en realitet. Her er Letitia Wright i en scene fra den kommende superheltfilmen.
AP

Marvel-eventyr og konge-serie får NFI-støtte

Publisert: 1. februar 2022 kl 11.05
Oppdatert: 1. februar 2022 kl 11.05

Norsk filminstitutt blar opp totalt 55,9 millioner kroner i insentivtilsagn. Pengene går til visuelle effekter på en amerikansk storfilm, opptak av en serieepisode – og til en stor norsk dramaserie som skildrer et rojalt drama.

– Årets insentivtilsagn går til tre veldig forskjellige typer prosjekter – og til ulike aspekter av produksjonen, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt (NFI).

Det ene går til rent teknisk arbeid med visuelle effekter på en internasjonal storproduksjon, nemlig «Black Panther: Wakanda Forever», som produseres av Marvel Studios. Filmen har planlagt premiere 11. november 2022 og er tilbudt en refusjonsramme på 4.291.700 kroner, fremgår det av pressemeldingen.

Den andre er en stor norsk seriesatsing: «The Commoner/En av folket», som beskrives som et historisk drama om vårt kongepar i yngre og dramatiske dager. Serien tar oss med til 60-tallet og skildrer viraken da den framtidige monarken ville gifte seg med en pike av folket. Serien, som produseres av Paradox, er tilbudt en refusjonsramme på hele 42.926.000 kroner.

Den tredje som er med i denne runden, er en episode av serien «The Devil’s Star», som baserer seg på Jo Nesbø-romanen «Marekors». Serien produseres av Working Title. Tilbudt refusjonsramme her er på 8.675.000 kroner.

Norsk filminstitutt forvalter insentivordningen og behandler søknadene fra film- og serieprodusentene.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb