Film og tv

Mads Ousdal spiller arrogant kirurg i ny serie

– Å gjøre en drittsekk sympatisk, med samvittighet og indre demoner, er jo en skuespillers drøm. I hvert fall min.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Mads Ousdal om sin nye hovedrolle som svært arrogant kirurg som får hjernesvulst. «R.I.P. Henry» er tittelen, og den blir å se på Viaplay i 2023.

Kirurgen Henry Johnsen har sitt virke i Odda. Han er ifølge omtalen en arrogant mann, som anser seg selv bedre enn de andre ved det lille sykehuset der. Men så oppdager han at han har fått uhelbredelig hjernesvulst og bare ett år igjen å leve – men nekter å innse dødsdommen.

Han starter en desperat jakt etter en kur, og holder sykdommen skjult for alle rundt seg. Men han må gjøre valget: Skal han fortsette å møte verden med sinne og arroganse eller skal han åpne seg opp og vekke sine egne følelser til live? Følelser han har stengt fullstendig inne etter at hans høyt elskede kone døde, lyder det ifra strømmetjenesten om den nye serien.

Intenst

Ousdal ble godt kjent med sin rollekarakter i løpet av innspillingen, og medgir at det kan bli intenst når man håndterer så mange aspekter av karakterens liv over så lang tid.

– Det er den vanskeligste delen og den beste delen, forteller Ousdal, som har selskap på rollelisten av blant andre Frank Kjosås, Lena Kristin Ellingsen og danske Julie Agnete Vang. Arild Fröhlich, med «Fatso», «Doktor Proktor»-filmene, «Norske byggeklosser» og «Helt perfekt» på CV-en, har regien.

– «R.I.P. Henry» er en morsom og varm dramaserie om døden og om hvordan tilfeldigheter og krefter man ikke har kontroll over plutselig kan endre livene våre, sier Fröhlich.

Det er to velkjente manusforfattere, Linn-Jeanette Kyed («Rådebank», «Børning») og John Kåre Raake ( «Gåten Ragnarok», «Bølgen», «Skjelvet»), som har skapt «R.I.P. Henry».

Powered by Labrador CMS