Film og tv

Krimdronningen Camilla Läckberg prøver seg med manus til en ungdomsserie fra musikkbransjen, sammen med Laila Bagge.

Läckberg skrev ny ungdomsserie for Viaplay i all hemmelighet

Publisert Sist oppdatert

Camilla Läckberg har tumlet med et hemmelig skriveprosjekt de siste årene: Hun er på gang med en ny ungdomsserie for Viaplay sammen med TV-profilen Laila Bagge.

Ungdomsserien kommer ifølge Aftonbladet til å handle om hva som kommer til å skje når man begir seg inn i musikkbransjen.

– Vi skriver en serie sammen for Viaplay og det er kjempemorsomt. Våre verdener møtes på en måte. Det handler om hvordan musikkbransjen kan se ut når den er som verst, og vi har hatt det veldig gøy når vi har gjort dette, sier Laila Bagge til den svenske avisen.

Mye er basert på Bagges opplevelser da hun var i musikkbransjen, blant annet som talentspeider for plateselskapet Sony i New York.

– Det baseres mye på det jeg har sett og vært med på, men også ting som Camilla har sett og hørt. Vi har slått våre kloke hjerner sammen, sier Bagge, mens Läckberg legger til at de kompletterer hverandre «fantastisk bra» siden hun har erfaring med å skrive TV-manus og Bagge har solid kunnskap om musikkbransjen og mange egne historier.

Forsinkelse grunnet pandemien

De to – som er å se sammen i realityserien «Svenska powerkvinnor» , også den på Viaplay i sin andre sesong – har holdt tyst om det felles skriveprosjektet, som er blitt forsinket på grunn av koronapandemien. Men nå er neste skritt å presentere manuset og ideen for bestilleren, som skal bestemme om manuset er klart eller behøver mer bearbeiding, forteller Läckberg.

– Får vi grønt lys begynner produksjonen å rulle i gang, sier hun til Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS