Fikk pris for serien «Love on The Spectrum»: Jenni Wilks og Karina Holden. Foto: AP

Ingen Emmy til «Nissene i bingen»

Publisert: 22. november 2022 kl 09.08
Oppdatert: 22. november 2022 kl 09.08

­Fjorårets julekalender på TVNorge og Discovery+, «Nissene i bingen», ble nominert i kategorien beste kortformat. Men det var «Rūrangi», fra New Zealand, som stakk av med prisen.

«Nissene i bingen» ble produsert av produksjonsselskapet Seefood, og over én million seere fulgte med på julekalenderens mange krumspring på TVNorge of Discovery+.

Også serien «Ikke gjør dette mot klimaet!» (NRK) landet en nominasjon, henholdsvis i kategorien beste barneprogram: Fakta og underholdning. Her var det en sørafrikansk produksjon, «My Better World», som trakk det lengste strået.

International Emmy Awards gikk av stabelen i New York, og heller ikke svenske Sverrir Gudnason, som var nominert i kategorien beste mannlige skuespiller for sin rolle i SVT-serien «En kunglig affär», fikk pris. I stedet gikk prisen til Dougray Scott, for innsatsen i britiske Irvine Welsh' «Crime».

Blant vinnerne var også «Love on the Spectrum», en australsk realityserie hvor mennesker på autismespekteret søker etter kjærlighet. Lou de Laâge vant prisen for beste kvinnelige skuespiller, for rollen som Eugénie i den franske thrilleren «The Mad Women's Ball».

Britiske «Sex Education» tok på sin side hjem pris i kategorien beste komedie.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb