Film og tv

Felix Herngren har regissert Netflix-serien «Folk med angst», som har meldt seg på TV-skjermene.

Håper TV-serie inspirerer folk til å åpne seg mer

Publisert Sist oppdatert

Fredrik Backman er mannen bak suksessromanen «En mann ved navn Ove», som siden ble en like populær film. Nå har forfatteren gitt næring til en ny TV-serie, med romanen «Folk med angst».

TV-serien med samme tittel landet på Netflix 29. desember, og ifølge strømmetjenesten er opptakten som følger: En bankraner tar de besøkende på en husvisning som gisler. Så forsvinner han plutselig – og igjen står noen forbløffede politibetjenter som mistenker alle og enhver.

Ikke minst er gislenes personlige problemer med på å drive handlingen framover.

Regissør Felix Herngren sier i et intervju med TT at han visste det med én gang romanen utkom i 2019: Han ville lage film eller serie av den:

– Fredrik Backman er så god på å beskrive mennesker og karakterer. Og det er akkurat det jeg alltid har likt med å lage film: Å skape karakterer og forsøke å sette fingeren på det menneskelige – og folks hverdagsproblemer.

Han beskriver «Folk med angst» som en fortelling om mennesker som prøver å gjøre så godt de kan, og som samtidig vil hjelpe andre.

– Dersom man selv bærer med seg litt angst, noe alle friske mennesker gjør, så kan det hjelpe at man våger å åpne opp litt – og sakker med andre om det. Bekymringer blir mindre dersom man snakker om dem og erkjenner at man har dem. Jeg håper at serien kan gi en liten dytt i den retningen til alle som ser på, sier regissøren videre.

Manuset til TV-serien er ved Camilla Ahlgren og Alex Haridi, og i rollene ser vi blant andre Dan Ekborg, Alfred Svensson, Leif Andrée, Marika Lagercrantz, Per Andersson, Sofia Ledarp og Shima Niavarani.

Powered by Labrador CMS