Prisen fikk Hærland av komiker og programleder Harald Rønneberg. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Gullruten 2022: – Denne personen fortjener all ære helt alene

NTB
Publisert: 9. mai 2022 kl 09.20
Oppdatert: 9. mai 2022 kl 09.22

Lørdag kveld var det duket for prisutdeling i Grieghallen i Bergen og festkledde film- og TV-kjendiser kunne for første gang på to år møtes fysisk.

Seerne ble loset gjennom de 21 prisene av programleder Niklas Silseth Baarli, som for første gang ledet programmet. Mellom utdelingene var det opptredener fra bergensartistene Aurora og Kamelen.

Feststemning

Seersuksessen «Kompani Lauritzen» stakk av med kveldens første gullrute i kategorien for beste konkurransedrevne realityprogram.

På scenen for å ta imot prisen var vinneren av programmet, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), i en fotsid rød perlekjole hun ifølge motenettstedet MinMote har kjøpt brukt.

NRK-profilen Leo Ajkic ble kåret til beste programleder for dokumentarserien «RUS». I serien, laget av Pandora Film for NRK, besøker Ajkic blant annet en russegjeng der to ruser seg med kokain og han møter etterlatte som har mistet noen som følge av overdose.

– Jeg deler denne prisen med alle minoriteter, sa den bosniske programlederen fra scenen etter å ha fått prisen.

Saken fortsetter under annonsen

Flesvig publikumsfavoritt

En av kveldens gjeveste priser, nemlig publikumsprisen, ble gitt til komiker, skuespiller og manusforfatter Herman Flesvig (30).

– Dette er en ego-pris, og er det noen som ikke trenger mer selvtillit så er det meg, sa Flesvig fra scenen etter å ha mottatt prisen før han blant annet takket NRK for «muligheten til å blomstre».

Han er for mange kjent for humorserien Førstegangstjenesten, som han har laget for NRK. Han har også deltatt i flere underholdningsprogrammer for kanalen, blant annet sammen med Robert Stoltenberg.

I 2021 varslet Flesvig at han slutter i NRK, og tok med seg sin populære podkast sammen med Mikkel Niva til Schibsted.

De andre nominerte var Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård, Vita og Wanda Mashadi og Bjørn Einar Romøren.

Hærland hedret

Saken fortsetter under annonsen

Årets hederspris ble gitt til komiker og programleder Anne Kat. Hærland.

Hærland er blant annet kjent for å ha vært fast deltaker i underholdningsprogrammet «Nytt på Nytt» fra 1999 til 2007. Hun har også hatt sitt eget talkshow på TVNorge og har opptrådt som standupkomiker i mange år.

– Denne personen fortjener all ære helt alene. Hun begynte bak kameraet, men viste fort et stort talent. Hun har formet norsk TV, sa kollega Harald Rønneberg som delte ut prisen i 22.30-tida.

– Hun har banet vei for alle frekke komikere i Norge, sa komiker Trine Lise Olsen i en video med personer som hyllet Hærland.

Hun har i 2022 varslet at hun vil komme med en ny podkast, laget for Aller, skrev Dagbladet i januar. Hærland har også vært åpen om at hun har øyesykdommen retinis pigmentosa, som fører til et innsnevret syn.

Hederskvinnen var tydelig rørt da hun tok imot prisen og ga sin takketale.

– Tusen, tusen takk. Takk, men sett dere da, sa hun med glimt i øyet.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er veldig glad for denne her, la hun til og slo en vits om at hun vanligvis har lagt seg på denne tiden.