Tom Wlaschiha går fra «Stranger Things» til «Hilma», der han spiller selveste Rudolf Steiner mot blant andre Tora Hallström i rollen som den yngre Hilma af Klint. Foto: Viaplay

Fra «Stranger Things» til Lasse Hallbergs nye film om Hilma af Klint

Publisert: 6. juli 2022 kl 14.10
Oppdatert: 6. juli 2022 kl 14.10

­Et av de nye navnene som offentliggjøres er den tyske skuespilleren Tom Wlaschiha – for tiden å se som fangevokteren Enzo i fjerde runde med «Stranger Things».

Han spilte også i ansiktsløs snikmorder i «Game of Thrones» og i «Jack Ryan»-serien, men gjør nå en helt annerledes rolle: Nemlig å gestalte Rudolf Steiner (1861-1925), grunnleggeren av antroposofien og Waldorfpedagogikken, som er det pedagogiske grunnlaget for dagens Steinerskoler.

Hilma af Kint (1862–1944) var svært fascinert av Steiners filosofi og bevegelse, og søkte ofte råd fra Rudolf Steiner i sitt kunstneriske virke, samtidig som han ble en slags antagonist for Klint - gjerne kalt et feministisk ikon.

– Han var en av de få mennene som Hilma virkelig så opp til, og som var en autoritet for henne. På godt og vondt, sier Hallström, mens Wlaschica selv sier det har vært en morsom og innsiktsfull reise å spille inn «Hilma».

– Steiners ideer og arbeid har ikke bare inspirert den gåtefulle Hilma af Kint og hennes utrolige kunst, men også hatt stor innflytelse frem til den dag i dag, sier den tyske skuespilleren.

Lasse Hallström har satt kona Lena Olin til å spille den eldre Hilma, mens datteren Tora Hallström spiller den yngre utgaven.

«Hilma» har premiere til høsten på strømmetjenesten Viaplay.

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – kulturjobb