En film som er inspirert av Prøysens «Teddybjørnens vise» er på gang. Foto: Fantefilm

Fortsatt hemmelighetskremmeri rundt Teddybjørnens stemme

Publisert: 24. juni 2022 kl 07.30
Oppdatert: 24. juni 2022 kl 07.36

– Vi vil gjerne holde kortene tett til brystet om Teddybjørn-stemmen en stund til, men Teddybjørnen snakker jo i teaseren vår, så det er selvfølgelig lov å gjette, sier produsent Thea Benedikte Karlsen via pressemeldingen.

Premieredatoen 11. november er klar, og det er Fantefilm – mest kjent for katastrofefilmer som «Bølgen», «Skjelvet» og «Nordsjøen», og dramafilmer som «Den største forbrytelsen», som står bak.

Fantefilm har også erfaring når det gjelder å ta utgangspunkt i Prøysen-skatter, da de også står bak familiefilmer som «Snekker Andersen og julenissen» og «Den vesle bygda som glømte at det var jul» – som trakk nesten én million nordmenn til kinosalene totalt.

Nå håper filmselskapet historien om den lodne premien vil appellere til både store og små kinogjengere.

– Norges mest kjente teddybjørn gjør sin entré på det store lerretet i et juleeventyr vi håper publikum vil kjenne igjen – og oppleve som nytt og friskt. Vi tror publikum vil bli glade i teddybjørnen vår, han er noe helt for seg selv, framholder produsent Thea Benedikte Karlsen.

Andrea Eckerbom har regien, mens manuset er skrevet av Lars Gudmestad og Harald Rosenløw Eeg. På rollelista finner vi Mariann Hole, Jan Gunnar Røise, Marianne Krogness, Nader Khademi og Kai Remlov.

Marte Klerck-Nilssen gjør spillefilmdebut i rollen som Mariann, og i rollen som Lillebror får publikum et «jule-gjensyn» med Vegard Strand Eide, kjent for rollen som lille Werther i NRKs julekalender «Kristiania magiske tivolitheater».

Saken fortsetter under annonsen

­

Ledige stillinger – kulturjobb