Regissør Eskil Vogt høstet 10 Amandanominasjoner for «De uskyldige», i konkurranse med «Verdens verste menneske», som har skrev manus til sammen med Joachim Trier og som har fått 11 nominasjoner.

Foto: Heiko Junge / NTB

Eskil Vogt: – Jeg heier på begge filmene

Publisert: 16. juni 2022 kl 07.45
Oppdatert: 16. juni 2022 kl 07.47

Vogt høstet 10 Amanda-nominasjoner for sin egen film «De uskyldige», og har en manusfinger med i spillet på Joachim Triers «Verdens verdens menneske», som mottok 11 nominasjoner.

De to har samarbeidet i en årrekke, men så kom de to filmene deres samtidig – og har tilsynelatende konkurrert hele veien fra Cannes, der begge hadde premiere, og nå til og med Amandaprisen.

– Det er tilfeldig at det ble som det ble. Vi skulle filme samtidig. Men så ødela Joachim et kne, og så kom pandemien. Og dermed landet de samtidig også, oppsummerer Vogt – som ikke tror det har hindret filmenes respektive suksesser.

– De er så forskjellige, sier han til NTB.

– Heier du på begge?

– Ja, naturligvis. Jeg er dypt involvert også i «Verdens verste menneske». Og det er bra at alle de dyktige menneskene som har jobbet med filmene våre blir anerkjent. Da er det ikke så farlig hvem som vinner. Det er fåfengt å konkurrere i film, men det skaper oppmerksomhet og det trenger man.

«De uskyldige» og «Verdens verste menneske» kappes om å Amanda-kåres til Beste norske kinofilm. Eskil Vogt og Joachim Trier er begge nominert til beste regi. I kategorien for beste manus er Vogt dobbeltnominert – for både manuset til «De uskyldige» og, sammen med Trier, for manuset til «Verdens verste menneske».

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb