Film og tv

Tar steget inn i Ronja Røverdatter-universet – for en nyskrevet rolle: Pernilla August. Foto: AP.

De får roller i nye Ronja Røverdatter

Pernilla August, Johan Ulveson og Vera Vitali: De utgjør nye tilskudd til TV-serien «Ronja Røverdatter».

Publisert Sist oppdatert

August og Vitali spiller nyskrevne karakterer, mens Ulveson spiller rollen som Skalle-Per, rollen som i Tage Danielssons film ble spilt av Allan Edwall.

– Skalle-Per er litt dum. Han er herskerens tosk, men det er han som tør å si sannheten til Mattis, sier Ulveson til TT.

Innspillingen av «Ronja Røverdatter» skal resultere i tolv 45-minutters episoder, og innspillingen er godt i gang. Det siktes mot premiere sent i 2023, på Viaplay, og en del av innspillingen har funnet sted i Litauen, hvor det er bygget opp en landsby utenfor byen Kaunas.

Men nå har gjengen returnert til Sverige, hvor serien skal spilles inn en rekke steder. Scenene rundt Mattisborgen er delvis filmet i Kungälv i Bohuslän, mens interiørscenene er lagt til et studio i Södertälje.

Fra før er det kjent at Ronja og vennen Birk spilles av Kerstin Linden og Jack Bergenholz Henriksson. Ronjas foreldre spilles av Christopher Wagelin og Krista Kosonen, mens det er Sverrir Gudnason og Maria Nohra som har tatt på seg å spille Birks foreldre.

Pernilla August skal spille bygdas ordfører – som er en helt ny karakter.

– Det er en liten, men viktig rolle. Røverne tar kjøpmennenes ting, og så blir det opp til ordføreren å få på plass dyktige fogder, som i sin tur kan ta røverne.

Pernilla August konstaterer at selv om dette fortsatt er Ronja og Birks historie, så vil denne nye filmen fortelle en større historie. Hun sier at denne eventyrfortellingen også blir noe mer brutal enn den som utspiller seg i den første filmen, fra 1984.

Powered by Labrador CMS