Annonse
Yosef Wolde-Mariam er kjent fra Madcon og som mentor i «The Voice». Foto: Heiko Junge / NTB

Yosef fra Madcon prøver seg som serieskaper – kan notere seg fin støtte fra NFI

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Yosef Wolde-Mariam og Mikael Samuelsens har en TV-serie på gang. Den bærer tittelen «Flus» og har handlingen satt til gjengmiljøet i Oslo på slutten av 90-tallet.

«I dette miljøet skal det ikke mer enn én dårlig avgjørelse til før konsekvensen banker på døren», heter det om serien.

Wolde-Mariam og Samuelsen har også tidligere jobbet sammen, nemlig på NRK-serien «Kongen av Gulset». Denne gangen skriver de både manuset og regisserer serien sammen, og tospannet kan glede seg over en støtte fra NFI på 3.650.000 kroner til serien – som skal gå på NRK.

«Flus» vil bli en både viktig og underholdende TV-fortelling med potensial til å bli en snakkis-serie, heter det fra konsulent Cecilie Aspenes i forbindelse med tildelingen.

Også en annen serie som støttes av NFI denne runden, TV 2-serien «Ammo», har en serieskaper vi kjenner fra en annen arena. Skuespiller Nicolai Cleve Broch skriver nemlig serien sammen med Ole Marius Araldsen, og til «Ammo» vanker et produksjonstilskudd på 2.220.000 kroner. Serien beskrives som en dramathriller med handlingen lagt til den norske våpenindustrien, og regien er ved Eirik Svensson.

Serieskaperne Karina Lystad, Kristin Vestreim og Tom Marius Kittilsen får på sin side 4.000.000 kroner i tilskudd til «Vi lover et Helvete», som beskrives som et klimadrama om umulig kjærlighet og sivil ulydighet, satt til Finnmark. Regissør er Rebecca Wirkola Kjellmann.

2.750.000 kroner vanker i tilskudd til serieskaper Christoffer Ebbesen og Mothership Entertainment og deres ungdomsserie «Rykter»: En serie om vennskap, mobbing og den siste tiden på ungdomsskolen.

I denne runden var det totalt 11 søkere. Tre av seriene som får tilskudd skal vises på NRK mens én, «Ammo», setter kursen mot TV 2.

Annonse
Annonse
Annonse