Annonse
Joachim Trier og Renate Reinsve i Cannes tidligere i år. Nå har «Verdens verste menneske» fått plass på Varietys liste over årets beste filmer, rett før Oscar-akademiet begynner å stemme Foto: AP

«Verdens verste menneske» står på Varietys liste over årets beste 10 filmer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

To profilerte filmanmeldere i bransjebibelen Variety har laget liste over årets 10 beste filmer – og på den ene inntar «Verdens verste menneske» sjetteplassen.

Det er Variety-anmelderne Owen Gleiberman og Peter Debruge som denne uken tok for seg det de mener er 2021s beste filmer. De mener det til tross for pandemi og konsekvenser det har hatt likevel har vært et år som gir Oscar-akademiet «en ekstraordinær rikdom å velge fra».

Det er Peter Debruge , som er sjefsanmelder for Variety, som plasserer Joachim Triers film på sjetteplass på sin 10 på topp-liste.

«Med struktur som en roman i 12 kapitler, men regissert med den frie, cinematiske virtuositeten til den nye franske bølge, så henvender denne berg-og-dalbane-romansen seg til dem som mangler litt i selvtillit og retning i livet. Som om det å vite akkurat hva du vil med livet er målet, mens livet i virkeligheten er det som skjer når du finner ut av ting», skriver Debruge.

Han beskriver hovedrolleinnehaver Renate Reinsve som en «strålende nykommer» og nevner hvordan hun vant pris for beste kvinnelige skuespiller i Cannes.

Som kjent skal Oscar-akademiets medlemmer begynne å stemme frem filmer fra 10. desember til kortlisten som blir offentliggjort 21. desember.

Annonse
Annonse
Annonse