Annonse
Regissør Joachim Trier, hovedrolleinnehaver Renate Reinsve og produsent Thomas Robsahm har grunn til å smile: «Verdens verste menneske» rundet i helgen 200.000 i besøkstall i Norge – og er på vei til å gjøre det samme i Frankrike. Foto: Javad Parsa / NTB

«Verdens verste menneske» runder 200.000 publikummere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Joachim Triers Oscar-håp «Verdens verste menneske» rundet i helgen et besøkstall på 200.000. Og det er bare i Norge.

For også i Frankrike er den norske Oscar-kandidatfilmen på vei til å passere et publikumstall på 200.000, noe som gjør at den ligger an til å bli årets best besøkte, internasjonale såkalte arthouse-film.

Det er også gode tall i Sverige, der den norske dramakomedien hadde et besøk på 10.000 i sin første uke, ifølge en pressemelding der det også heter at dette kan bli regissør Joachim Triers gjennombrudd i nabolandet.

– Helt fra jeg leste manus første gang, har jeg følt meg overbevist om at dette ville bli Triers største suksess, men at vi skulle passere 200 000 besøk både i Norge og Frankrike turte jeg ikke å drømme om. Nå gleder vi oss til at filmen skal slippes i resten av verden og nå ut enda flere, sier produsent Thomas Robsahm i Oslo Pictures.

Etter den historiske skuespillerprisen til Renate Reinsve under filmfestivalen i Cannes tidligere i år har «Verdens verste menneske» vært spådd blant favorittene til å nomineres i Oscar-kategorien beste internasjonale film. Reinsve løftes dessuten frem av Los Angeles Times som en god kandidat til beste kvinnelige skuespiller.

Det såkalte Oscar-racet er i gang, og nå skal Oscar-akademiets tusenvis av medlemmer stemme frem sine favoritter før Oscar-komiteen offentliggjør sin kortliste 21. desember. De endelige nominerte presenteres 8. februar, mens prisutdelingen er 27. mars.

Annonse
Annonse
Annonse