Annonse
Regissør Eirik Svensson er aktuell med filmen Den store forbrytelsen, som har premiere i slutten 1. juledag.  Foto: Heiko Junge / NTB

Tre filmer kappes om bli i Norges Oscar-kandidat

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Filmene «Den største forbrytelsen», «Verdens verste menneske» og «Ninjababy» er blitt årets norske filmer som er kortlistet som årets norske Oscar-kandidater.

– Det er tre filmer den norske Oscar-komiteen mener kan ha en mulighet i konkurransen om en Oscar, sier Oscar-komiteens leder Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt fredag ettermiddag.

«Den største forbrytelsen» er regissert av Eirik Svensson, mens det er Yngvild Sve Flikke som står bak «Ninjababy». «Verdens verste menneske», hvor regien er av Joachim Trier, har allerede fått mye oppmerksomhet etter at skuespiller Renate Reinsve fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller i Cannes.

En av disse tre filmene blir den 25. oktober utpekt til å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste internasjonale film.

– Alle disse tre kortlistede filmene har amerikansk distributør og vil ha premiere i USA i løpet av høsten, sier Kjersti Mo.

I alt 19 norske langfilmer ble vurdert som mulige kandidater til den norske kortlisten.

Annonse
Annonse
Annonse