Annonse
Kjersti Mo i Norsk filminstitutt mener det er mange fine og sterke dokumentarfilmer på vei. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sterke dokumentarer støttes

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Norsk filminstitutt kommer fire dokumentarfilmer til unnsetning med pengestøtte, og det er sterke historier som får tilskudd.

– Norsk dokumentarfilm er for tiden inne i en svært god periode, både når det gjelder kvalitet og produktivitet. Og med disse fire filmene kan vi også konstatere at det er mye bra på vei, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Første film ut tar for seg kampen for et sted å bo. «Blokka» har regi av Aslaug Holm og kan notere seg 1.100.000 kroner i produksjonstilskudd. Her skal vi til Sagene der en mann får vite at gården han bor i, er solgt. Sammen med andre beboere vil Egil prøve å redde hjemmet sitt, heter det om tematikken.

Hjemmeliv er også sentralt i «Vi blir hjemme», med regi av Maren V. Thingnes og Marianne Mørk, som får 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd. Her møter vi barn og unge fra ulike land som forteller hvordan livet arter seg i pandemitid.

«Å bryte stillheten» har regi av Alexander Niakaris og får 2 100 000 kroner i produksjonstilskudd. Her får vi følge frilansjournalisten Harald Amdal tilbake til Tysfjord.

Livet sett fra et par toåringers perspektiv er under lupen i «Det vi er», der Gunhild W Magnor har regien. Filmen følger to år gamle Balder og Haakon gjennom ett år i barnehagen – og dokumentaren mottar 1.000.000 kroner i tilskudd.

Annonse
Annonse
Annonse