Annonse
Rise gravfelt i Drivdalen i Oppdalen blir nå arena for utendørsvisning av skrekkfilm under festivalen Ramaskrik. Foto: Ramaskrik / NTB
Filmfestivalen Ramaskrik

Stephen King-klassiker klar for utendørsvisning blant gamle graver

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Valget av film var enkelt. Sjelden har vel kombinasjonen film og location vært så god. Du har ikke sett «Pet Sematary» før du har sett den på et gravfelt! Og nå gir vi deg muligheten til nettopp det, sier festivalsjef Morten Haagensen i Ramaskrik.

Filmfestivalen går av stabelen 21. til 24. oktober i Oppdal. Ikke uventet er de fire dagene viet skrekkfilmer med visning i tre saler i Oppdal kulturhus.

Men den 23. oktober i skumringen, med tente fakler, skal altså «Pet Sematary» ha utendørsvisning på Rise gravfelt i Drivdalen sør for Oppdal sentrum. Det vil neppe plage pårørende, for det er snakk om gamle vikinggraver.

Graver fra jernalderen

Gravfeltet, som opprinnelig besto av flere hundre gravhauger, er fra jernalderen, ca. år 300–1000. Man gjorde mange funn fra De britiske øyer der under utgravinger, og er trolig plyndringsgods fra vikingferder som har kommet til Oppdal enten gjennom handel eller ved at bygdefolket selv har vært i viking.

Ideen om å vise film på gravfeltet kom rett før sommeren, fra årets plakatkunstner Mali Anette Hoel. Det er hun som eier feltet som ligger tett ved gården og galleriet hennes.

– Dette er en idé for god til å ikke gjennomføre, lyder det fra Ramaskrik-sjefen.

Ramaskrik arrangeres i 2021 for ellevte gang, men ifølge pressemeldingen er det «10. gang og 10-års jubileum da fjorårets digitale utgave er en parentes i vår historie».

Annonse
Annonse
Annonse