Annonse
Den japanske Cannes-favoritten «Drive My Car» er basert på en novelle av Haruki Murakami, i likhet med «Norwegian Wood» oppkalt etter en Beatles-låt. Filmen har en rød Saab 900 som rød tråd. Foto: Arthaus

Sikret seg «fem utsøkte filmer» fra sommerens viktigste filmfestivaler

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Kinoene har vært gjennom tunge pandemitider med nedstengning og restriksjoner. Nå kan de endelig åpne opp igjen med full kapasitet og kinopublikummet kan se fremover mot lysere tider, som er perfekt når vi går mot årets korteste dager, sier Svend Bolstad Jensen hos Arthaus.

Filmdistributøren feirer gjenåpningen med knippet på fem filmer, som Bolstad Jensen kaller «kremen av og mangfoldet i internasjonal filmkunst».

«Drive My Car» av Ryusuke Hamaguchi var blant favorittene til årets Gullpalme i Cannes. Filmen er basert på en novelle av Haruki Murakami og vant prisen for beste manus og kritikerprisen.

Cannes var også premierested for iranske «Hit The Road» av Panah Panahi – for øvrig filmdebuten til sønnen til filmskaper og dissident Jafar Panahi – og «Ali & Ava» av briten Clio Barnard.

De to franske filmene «My Night» av Antoinette Boulat og «Full Time» av Eric Gravel ble presentert i Venezia i september.

Annonse
Annonse
Annonse