Annonse
Serieskaperne har møtt livstidsdømte Johanna Möller. Foto: Jens Harvard / Viaplay

Sender dokumentar om «Sveriges mest forhatte kvinne» på nyåret

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi vet alle mer eller mindre om Johanna Möllers historie, men denne dokumentarserien fokuserer på selve etterforskningen bak dommen hennes.

Det sier innholdssjef i Nent Group, Filippa Wallestam om den tredelte dokumentaren, og legger til:

– Det solide detaljarbeidet som er gjort finner hull i etterforskningen og sår tvil om hun fikk rett dom. For meg reiser det også spørsmål om alle som var involvert i denne tragiske saken virkelig har fått sin dom.

«Johanna Möller – Sveriges mest forhatte kvinne» er produsert av Alaska Film & TV. Serieskaperne har også møtt Johanna Möller i fengselet – for å høre hennes versjon av historien, fremgår det av pressemeldingen.

Alle episodene har premiere 13. januar på NENT Groups strømmetjeneste Viaplay.

«Denne dokumentaren handler ikke om Johanna Möller er skyldig i drap eller ikke, den stiller spørsmål om rettssikkerheten i Sverige og alle mistenktes rett til dom basert på en solid etterforskning», heter det videre om bakgrunnen.

Saken er en av Sveriges mest omtalt i moderne tid, og Möller ble dømt til livsvarig fengsel for drap og drapsforsøk – på foreldrene.

Dokumentarserien bringer flere jus-eksperter, som drapsetterforskeren Bosse Åström, kriminalteknikeren Sonny Björk og advokat Marko Tuhkanen, på banen.

Politiets etterforskningsleder i Arboga-saken deltar også, samt aktor som dømte Möller.

Annonse
Annonse
Annonse