Annonse
Her er Kiss i aksjon på Tons of Rock på Ekeberg i 2019. Foto: Berit Roald / NTB

Regissør Joachim Rønning skal lage Kiss-film

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Netflix er nær ved å sikre seg rettighetene til å lage filmbiografien om Kiss. Den norske regissøren Joachim Rønning vil i så fall ta seg av regien.

VG melder at bransjenettstedet Deadline onsdag skriver at strømmetjenesten «er nær ved å gå seirende ut» av en budrunde om å få lage filmen «Shout It Out Loud» om det amerikanske rockebandet.

– Vanligvis kommenterer jeg ikke prosjekter i en så tidlig fase, men det er fint at det kommer på trykk at jeg har vært på jobbreise nå som jeg er på vei tilbake til Norge, sier Rønning til avisa.

Han kan opplyse at han ikke er den eneste nordmannen tilknyttet prosjektet. Manuset skrives av Ole Sanders – et manus som ifølge Rønning har «overraskende mye hjerte i seg».

– Det er virkelig en fantastisk historie om hvordan to ungdommer fra Queens, to outsiders med alle odds mot seg, men med en felles kjærlighet for musikk, klarte å skape det største bandet i verden, sier regissøren.

Ifølge Deadline tar prosjektet sikte på å gjøre for Kiss det «Bohemian Rhapsody» gjorde for Queen i 2018.

Rønning skal jobbe tett med de Gene Simmons (71) og Paul Stanley (69), som sammen med resten av bandet besøkte Norge og Tons of Rock i 2019 – som en del av Kiss’ avskjedsturné, «End of the Road Tour». Det er ennå ikke kjent hvem som skal gestalte hovedrollene i filmen.

Sammen med sin makker Espen Sandberg står Rønning bak filmsuksesser som «Max Manus», «Kon-Tiki», samt den amerikanske storfilmen «Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales».

Annonse
Annonse
Annonse