Annonse
Foto: Regissør Hallvard Bræin har holdt god fart med Børning-filmene – men kjører nå i en ny retning når han skal gjøre en moderne Olsen-banden-film. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ny Olsen-bandenfilm har gått i innspilling

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Regissør Hallvard Bræin går fra Børning-filmene til Olsen-banden-universet.

Filmen som er på trappene har fått tittelen «Olsenbanden – Siste skrik!», og velkjente skuespillere og noen nykommere er på plass i rollene, fremgår det av en pressemelding.

– Da jeg ble spurt om jeg ville lage en ny film om Olsenbanden, var min umiddelbare reaksjon, selvfølgelig vil jeg det! Jeg har jo vokst opp med de opprinnelige filmene, som jeg fortsatt elsker å se. Det er en fantastisk mulighet til å videreføre noe av det gjeveste vi har i norsk filmhistorie, sier Bræin.

Foreløpig er det ikke avslørt hvem som skal spille Egon, Benny og Kjell. Det som imidlertid vites, er at nye Olsenbanden går inn for landing på kinoene høsten 2022 – dersom alt går etter planen.

Om handlingen heter det at vi blir tatt med til et moderne Oslo, der Egon har delt celle med en av Munchmuseets entreprenører. Han har dermed fått tak i detaljer vedrørende en svakhet i sikkerhetssystemet, noe som jo kan komme nyttig med – dersom man vil stjele et Munch-maleri – eller tre.

Filmen produseres av Nordisk Film Production mens manuset er ved Karsten Fullu.

Annonse
Annonse
Annonse