Annonse
Kristine Kujath Thorp i rollen som Signe i «Syk pike». Når folk tror hun også er et offer, gir det henne en stimulerende opplevelse av oppmerksomhet og omtanke. Foto: Julia Naglestad / Oslo Pictures

Ny hovedrolle for Kristine Kujath Thorp

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Og her er det ikke Munch, men heller Münchhausen det er snakk om, ifølge handlingen som skisseres:

Signe nærmer seg tretti og er den minst suksessfulle i sin omgangskrets bestående av unge kreative. Kunstnerkjæresten gjør gjennombrudd, selv jobber hun på kafé. Men når en hund angriper en kvinne på kafeen, og Signe får blod over hele seg når hun hjelper til, tror folk hun også er et offer.

«Misforståelsen fører til en stimulerende opplevelse av oppmerksomhet og omtanke, en rolle hun vil leve i på fulltid. Snart skal det vise seg hvor langt Signe er villig til å gå for å gjenskape seg selv», heter det om den svarte komedien.

Det er Kristoffer Borgli som har regi og står for manus til sin andre kinofilm, etter å ha kommet med kunstfilmen «DRIB» i 2017. Kristine Kujath Thorp, snart å se i hovedrollen i katastrofefilmen «Nordsjøen» etter Amanda-suksess i «Ninjababy», synes «Syk pike» er et særdeles genialt prosjekt:

– Jeg skrev en fanmail til Kristoffer for 11 år siden og spurte om jeg kunne være statist fordi jeg syntes han lagde så fete ting, og nå skjer dette! Det er helt rått.

Los Angeles-bosatte Kristoffer Borgli har, ifølge Oslo Pictures som produserer «Syk pike», skapt seg et stort publikum på nett gjennom en rekke kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilmer. De har vunnet priser på prestisjetunge festivaler.

– Kristoffer har gjennom sine tidligere arbeider vist en spesiell evne til å forvirre, underholde og utfordre sitt publikum. Hans filmer leker med psykisk og fysisk ubehag, samt en stor dose humor, og «Syk pike» løfter dette til et nytt nivå, uttaler produsentene Dyveke Bjørkly Graver og Andrea Berentsen Ottmar.

I andre roller ser man Eirik Sæther, Fanny Vaager, Andrea Bræin Hovig, Steinar Klouman Hallert, Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen og Anders Danielsen Lie.

Annonse
Annonse
Annonse