Annonse
«Ninjababy», som er Yngvild Sve Flikkes nye film med Kristine Kujath Torp i hovedrollen, vant publikumsprisen under den amerikanske SXSW filmfestivalen. Foto: NTB

Norske «Ninjababy» vant publikumsprisen under SXSW-festivalen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den norske filmen «Ninjababy» vant Publikumsprisen i sin klasse under den amerikanske festivalen SXSW – etter å få publikum til å både le og gråte.

– Jeg er begeistret og svært glad for at «Ninjababy» snakker til det amerikanske publikummet. Jeg har fått så fine tilbakemeldinger fra folk som har sett filmen på SXSW, som både lo og gråt. Det rørte meg virkelig. Takk til alle som stemte, sier regissør Yngvild Sve Flikke i en uttalelse etter prisseieren i kategorien global.

«Ninjababy» hadde nordamerikansk premiere under Texas-festivalen, som ble arrangert digitalt i år, og fikk også vist seg frem for bransjen.

Amerikanske anmeldere later til å synes som publikum. Screen Daily kaller den «morsom, rett frem og eklektisk», mens Indiewire karakteriserer den som «vidunderlig varm og morsom». Hollywood Reporter mener den er «den perfekte motgift for kjøpere som ønsker å unnslippe skrekken fra dagens nyhetsbilde», der den er «morsom og innsiktsfull, fantasifull og usentimental».

Faktisk innleder bransjebladets anmelder med å si at den er et så innlysende materiale for en amerikansk remake, at han ønske å kunne «slå en beskyttende ring rundt filmen» for å sikre at publikum får se originalens sjarm».

«Ninjababy» er ute på festivalrunden sin, og hadde sin internasjonale premiere under filmfestivalen i Berlin tidligere denne måneden etter å ha vunnet publikumsprisen også under filmfestivalen i Tromsø i januar.

Norsk kinovisning er satt til 21. mai. Hovedrollen som gravide Rakel spilles av Kristine Kujath Thorp, mens man i andre roller ser Arthur Berning og Nader Khademi.

SXSW bekjentgjorde denne uken at man vender tilbake 11. til 20. mars 2022, og at det da vil være med et tilstedeværende publikum og siterte Mark Escott, som leder Austins folkehelsemyndighets uttalelse:

– Vi er veldig sikre på at SXSW vil se normal ut eller nesten normal ut neste år.

Annonse
Annonse
Annonse