Annonse
Kristine Kujath Torp har hovedrollen i «Ninjababy», som nå er klar for SXSW i Texas i mars – samme måned som den også er konkurranseklar i Berlinalen. Foto: Motlys / Arthaus

Norske «Ninjababy» går også til South by South West-festivalen i Texas

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Ikke før ble det kjent at regissør Yngvild Sve Flikkes film «Ninjababy» var klar for Berlinalen, så står Austin, Texas på programmet.

Der er den dels animerte filmen om en ikke planlagt graviditet klar for konkurranseprogrammet under den store bransjefestivalen South By South West (SXSW) i mars.

– Jeg håper amerikanerne får seg en god latter og at filmen skaper nødvendige diskusjoner om det å bli voksen, ansvar og kjønnsroller, sier regissør Yngvild Sve Flikke.

Håpet er at SXSW skal åpne opp for et amerikansk marked, heter det fra produsent Yngve Sæther i Motlys.

– Da jeg fikk den første entusiastiske telefonen fra programsjefen for SXSW, og hun sa «Ninjababy» var den perfekte SXSW-filmen, samtidig som de opplevde at filmen var veldig tilgjengelig på en nærmest amerikansk måte, skjønte jeg at «Ninjababy» kanskje kunne få et bra internasjonalt liv, sier han ifølge pressemeldingen fra Norsk filminstitutt.

«Ninjababy» var åpningsfilm under Tromsø internasjonale filmfestival i januar, der den vant publikumsprisen. Planlagt norsk kinopremiere er 16. april.

Dette er Sve Flikkes andre langfilm, og manus er skrevet av Johan Fasting – basert på Inga H- Sætres tegneserieroman «Fallteknikk». Det er Sætre som har gjort animasjonene i «Ninjababy».

Annonse
Annonse
Annonse