Annonse
Kristine Frøseth fotografert på den røde løperen i Los Angeles. Nå er hun aktuell for en rolle i en serie om et knippe svært så kjente førstedamer. Foto: AP

Norske Kristine Frøseth skal spille Betty Ford som ung

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kristine Frøseth har fått en rolle i den kommende showtime-serien «The First Lady».

Det er ikke første gang den norske skuespilleren Kristine Frøseth lander en rolle i Hollywood. Tidligere har vi sett henne i «Looking for Alaska», «The Truth About the Harry Quebert Affair» og «Sierra Burgess Is a Loser», og nå skal hun spille en vaskeekte førstedame, melder Variety.

Dramaserien skal kretse rundt flere presidentfruer, og fra før er det kjent at den amerikanske skuespilleren Viola Davis skal spille Michelle Obama, mens veteranen Michelle Pfeiffer skal spille Betty Ford. Men i rollen som den yngre Betty Ford vil vi altså få se Frøseth.

Betty Ford var USAs førstedame i årene 1974-1977, da mannen hennes, Gerald Ford, var president. Hun ble også kjent for sin åpenhet rundt alkoholproblemer, og hun grunnla en behandlingsklinikk som bærer hennes navn: Betty Ford-klinikken.

Regissøren for «The First Lady» blir danske Susanne Bier, og også presidentfruen Eleanor Roosevelt skal under lupen.

I Norge vil man kunne se den kommende Showtime-serien på den nye strømmetjenesten Paramount+, som blir lansert på det norske markedet 25. mars.

Drøbak-jenta Kristine Frøseth har i oppveksten bodd både i Norge og i New Jersey i USA, og de siste årene har hun markert seg som både modell og skuespiller. I 2019 plukket amerikanske ELLE henne ut som en av ni unge «breakout stars» i Hollywood.

Annonse
Annonse
Annonse