Annonse
Haugesund 20210821. Nader Khademi med prisen i klassen "Beste mannlige birolle" til i filmen «Ninjababy» Foto: Foto: Jan Kåre Ness / NTB

«Ninjababy» kan vinne pris under European Film Awards

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Tirsdag ble nominasjonene til European Film Awards sluppet.

«Ninjababy» kan vinne pris i kategorien beste komedie når prisutdelingen European Film Awards går av stabelen i Berlin 11. desember.

Der kan også Renate Reinsve få pris i klassen for beste kvinnelige skuespiller for hovedrolleinnsatsen i «Verdens verste menneske».

Denne filmens to manusforfattere, Eskil Vogt og Joachim Trier, kan på sin side notere seg en nominasjon i kategorien for beste manus.

Alle nominasjonene til den europeiske filmprisen ble offentliggjort tirsdag under en pressekonferanse på filmfestivalen i Sevilla. Her ble det klart at også flere norske samproduksjoner er inne i nominasjonsvarmen:

Den danske filmen «Flukt», der Mer film er inne som medprodusent, er nominert til både beste dokumentar og beste animasjonsfilm. Svenske «Apestjernen» har Mikrofilm som samprodusent – og er også nominert i animasjonsfilm-kategorien.

Bosniske «Quo Vadis, Aida?» – der Tordenfilm er med som norsk samprodusent – er dessuten nominert til pris i klassene beste manus, beste skuespiller, beste regissør og beste film, skriver Rushprint.

Annonse
Annonse
Annonse