Annonse
Renate Reinsve har hatt et sterkt år – og stiller i NRKs «Årsrevyen». Foto: Terje Pedersen / NTB

Klar med annerledes årsrevy – der Kaveh, Emilie og Renate er gjennomgangsfigurer

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Nyhetsveteranen Jon Gelius lover en annerledes nyhetskavalkade over året som snart er omme.

I den kommende utgaven av «Årsrevyen», som sendes 30. desember, har redaksjonen tatt noen grep og gått vekk fra det tradisjonelle tilbakeblikket måned for måned.

I stedet blir tre unge mennesker som alle har hatt et særdeles annerledes år gjennomgangsfigurer: Kave Rashidi (33), Emilie Enger Mehl (28) og Renate Reinsve (34).

– Alle tre har fått livene sine endret i dette året. Rashidi ble en profilert koronalege med meninger og meningers mot, Mehl ble tidenes yngste justisminister og Reinsve vant prestisjetung filmpris i Cannes. Alle tre gir personlige beretninger, forteller ærlig om hvordan de selv har opplevd det å havne i offentlighetens søkelys dette året og kommer med små innrømmelser og avsløringer, lover Jon Gelius, som er prosjektleder og programleder for «Årsrevyen».

– Det er med stor ydmykhet jeg har påtatt meg denne oppgaven. Ekstra motiverende at Dagsrevyen velger å bruke en kar med litt fartstid til denne jobben, sier Jon Gelius, som er 57 år.

Han og redaksjonen har dykket ned i flerfoldige timer med nyhetssendinger for å plukke ut de historiske tilbakeblikkene. I tillegg blir det fokus på koronapandemien, regjeringsskiftet, USA-uroen og omveltningene i Afghanistan.

– Det kommer til å bli en festaften for nyhetshungrige lille nyttårsaften på NRK1. Jeg tør garantere en severdig nyhetskavalkade, sier Gelius.

Annonse
Annonse
Annonse