KJENDISFAKTOR: Kulturminister Abid Raja og Tom Cruice under innspillingen av «Mission Impossible 7» i sommer. Anette Trettebergstuen i Ap mener det handler mest om kjendisfaktor og selfie-muligheter når det avgjøres hvem som får unntak for innreiseforbudet.
Kulturdepartementet / NTB
Anette Trettebergstuen

– Kjendisfaktor og selfie-muligheter som avgjør hvem som slipper forbi reglene

Publisert: 18. mars 2021 kl 09.54
Oppdatert: 18. mars 2021 kl 09.54

I går ble det kjent at innspillingen av dramaserien «Made In Oslo» nå må stoppe fordi den dansk-svenske skuespilleren Jakob Cedergren ikke får innreisetillatelse. Produsentene i Tordenfilm sa det kunne bety økonomisk kollaps for selskapet.

Anette Trettebergstuen, kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet og første nestleder i kulturkomiteen på Storinget, mener det er utrolig at regjeringen ikke har fått på plass et konsistent unntaksregelverk for filmbransjen.

– Det er tydeligvis slik at det er kjendisfaktoren og selfie-mulighetene som her avgjør hvem som slipper forbi reglene, sier hun til Dagsavisen, og viser til at regjeringen i høst ga unntak fra innreise- og karantenerestriksjoner for Tom Cruise og teamet på storfilmen «Mission Impossible 7», som gjorde omfattende innspillinger i Norge med støtte gjennom insentivordningen.

Kulturminister Abid Raja besøkte også filmsettet i Romsdal, og tok en selfie med Tom Cruise.

Leder i Virke Produsentforening, Åse Kringstad har jobbet opp mot næringsdepartementet for å få på plass unntaksregler for filmarbeidere. Hun forstår at Kulturdepartementet ikke er fagdepartementet for innreiseregler, men mener likevel kulturminister Abid Raja må komme på banen og vise at han har ansvar for kulturfeltet.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb