Annonse
Julen 2022 skal Kasper, Jesper og Jonatan liste seg stilt på tå - inn på norske kinoer. Da har "Kardemomme by" premiere. Foto: Qvisten Animation

«Kardemomme by» blir julefilm i 2022

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Julen 2022 skal tre røvere liste seg så stilt på tå inn på norske kinoer: Da står premieren for animasjonsfilmen «Kardemomme by».

Innspillingen er allerede i gang i Kardemomme by Filmstudio i Dyreparken i Kristiansand, et steinkast unna den «ekte» Kardemomme by som er bygget opp der. Og det er filmskaperen Rasmus A. Sivertsen som gir seg i kast med enda en av Thorbjørn Egners evige barneklassikere.

– Thorbjørn Egners fortelling om de tre røverne er evig aktuell og det er en fryd å få gi animert liv til denne klassikeren. Jeg ønsker å ta vare på det vi alle elsker og kjenner så godt fra før, og samtidig gi historien en leken energi gjennom det nye animasjonsuttrykket, sier Sivertsen.

Han har regissert ti animasjonsfilmer til nå: «Kurt blir Grusom», de tre «Flåklypa»-filmene, «Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin», «Pelle Politibil», «Dyrene i Hakkebakkeskogen» og «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant».

Som alltid passer familien Egner godt på originaluniversets stil og egenart, og Thorbjørn Egners sønn Bjørn har troen på Rasmus A. Sivertsen og hans Qvisten Animation etter at han laget film av en annen Egner-klassiker i 2016.

– På bakgrunn av våre erfaringer med «Dyrene i Hakkebakkeskogen» har vi stor tillit til at Qvisten også med «Folk og røvere i Kardemomme by» vil kunne skape en film som vår far ville vært glad for, sier Bjørn Egner.

Annonse
Annonse
Annonse