Ida Elise Broch fra «Hjem til jul» har hovedrollen i en ny storserie, denne gang for Viaplay: Som Emma i «Fenris».
Foto
Simen Alsvik / Viaplay

Ida Elise Broch fra julekos til intenst forsvinningsdrama

Publisert: 23. november 2021 kl 13.31
Oppdatert: 23. november 2021 kl 14.42

«Hjem til jul»-kjenning Ida Elise Broch og «Askepott»-aktuelle Cengiz Al er i gang med innspillingen av en ny, norsk krimserie – som skildres som et intenst forsvinningsdrama fra de norsk-svenske skogene.

«Fenris» er tittelen, og handlingen er ifølge strømmetjenesten Viaplay sentrert rundt forsvinningen av en ung gutt. Forventet premiere er i 2022 og det blir seks episoder på tre kvarter hver.

Ida Elise Broch spiller Emma Salomonsen, som besøker sin far i en liten bygd ved svenskegrensen. Faren er den omdiskuterte ulveforskeren Marius Stenhammar, spilt av Magnus Krepper, som har havnet i alvorlige vanskeligheter:

En ung gutt har forsvunnet, og ryktene svirrer om at han har blitt drept av ulv. Men så finner Emma guttens blodige jakke hjemme hos faren. Det loves både intenst drama og sterke konflikter – for faren forsvinner sporløst.

En annen kjenning, Cengiz Al fra «Skam» og nå «Tre nøtter til Askepott», spiller lokaljournalist som hjelper Emma med å finne ut hva som har skjedd.

– Jeg ble helt oppslukt da jeg først leste manuset. Det var så spennende at jeg ikke klarte å legge det fra meg, sier Broch i en uttalelse. Hun måtte lære seg å kjøre bil – og å råkjøre.

– Det er ordentlig svettefest for en som nesten ikke har tatt i et ratt engang.

Saken fortsetter under annonsen

På rollelisten står også Helena Ødven, Jonas Strand Gravli og Jan Gunnar Røise, mens regissør og serieskaper er Simen Alsvik – som på merittlisten har «Lilyhammer», «Neste sommer» og «Ragnarok».

– Det er en serie med sterke karakterer som er villige til å gå svært langt for det de tror på. Til syvende og sist handler det om overlevelse, lyder Alsviks oppsummering av «Fenris», som også byr på mye nordisk natur.

Ledige stillinger – kulturjobb