Annonse
I «Onde dager» er sommerklar – og her sparker Aksel Hennie og Noomi Rapace opp døra til et univers som har hentet inspirasjon fra Coen-brødrene og Quentin Tarantino. Foto: SF Studios

Hennie og Rapace i Wirkolas nye storfilm

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Regissør Tommy Wirkola har fått med seg Noomi Rapace og Aksel Hennie på sin nye filmutflukt.

I en pressemelding heter det om «I onde dager» at vi kan vente oss en blodig og sjangeroverskridende hyttetur – i de norske skoger. Her fremgår det også at regissøren har hentet inspirasjon fra amerikansk hold, blant annet fra Coen-brødrene og Quentin Tarantino.

Mannen bak blant annet «What Happened to Monday» og «Død Snø»-filmene har fått med seg flere kjente skuespillere om bord for filmen som lander på kinoene 30. juli. Atle Antonsen, Christian Rubeck, Stig Frode Henriksen og Nils Ole Oftebro er nemlig også med på moroa.

– Det er jo noe litt unorsk over det vi har prøvd å lage her. Sjangeren er på mange måter amerikansk, og da jeg pitchet ideen til de to andre manusforfatterne (Nick Ball og John Niven) var jeg tydelig på at handlingen er noe som kunne ha utspilt seg i samme univers som verk av Coen-brødrene eller Tarantino, sier Wirkola selv i presseskrivet. Han legger til:

– Å skape komisk driv av dramatiske og voldsomme situasjoner krever at man etablerer en følelse av at det plutselig kan snu – at alt kan skje.

Filmen skal også opp på kino i Frankrike og Tyskland, mens den i andre deler av verden går inn i Netflix-utbudet, skriver Cinema.

Annonse
Annonse
Annonse