Annonse
Det er knyttet stor spenning til dokumentarfilmen «Generasjon Utøya» som har premiere under årets digitale Human-festival. Foto: Fenris Film

«Generasjon Utøya» har premiere under årets Human-festival – som i år er digital

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I fjor rakk Human-festivalen akkurat å gjennomføres før Norge stengte ned – i år blir årets internasjonale dokumentarfestival digital. Derfor blir den også nasjonal.

Festivalsjef Ketil Magnussen synes det er spennende at en digital festival gir flere muligheten til å være med, så sånn sett er det aldri så galt at det ikke er godt for noe sier han.

– Men dette kan også være litt problematisk, for det er en slags balanse mellom filmfestivaler. De ulike regionale festivalene har hatt hvert sitt område og konkurrerer ellers ikke så mye om publikum. Nå, som vi går digitalt, blir det en annen dynamikk mellom festivalene, det kommer vi nok til å merke framover, sier han til Dagsavisen.

Human-festivalen startet som en menneskerettighetsfilmfestival i 2008, men skriftet navn i 2018 og ble en bred festival med mange temaer.

I år er totalt 15 norske filmer med, hvorav 11 er i konkurranse. Det blir også et internasjonalt program, med konkurranseprogram for beste menneskerettighetsfilm.

Aslaug Holm og Sigve Endresens dokumentarfilm «Generasjon Utøya» har også premiere under festivalen. Holm har fulgt fire overlevende fra Utøya i de snart 10 årene som har gått siden terrorangrepet. To av dem er den ikke ukjente Kamzy Gunaratnam, varaordfører i Oslo, samt tidligere AUF-leder Ina Libak.

Annonse
Annonse
Annonse