Annonse
Marie Reuther i rollen som Julie i «Kamikaze», den første danske originalserien for Netflix, som er basert på en roman av Erlend Loe. Foto: Åsmund Sollihøgda / HBO / NTB

Første titt på HBO-serien som er basert på Erlend Loes roman

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det er altså den danske filmatiseringen av Erlend Loes 2007-bok «Muleum» det er snakk om. Den har fått tittelen «Kamikaze», og mens man venter på å se den på den kommende strømmeplattformen HBO Max i november, er den første traileren blitt offentliggjort.

Der møter man Marie Reuther i rollen som den sterke og karismatiske 18-åringen Julie, som mister foreldrene og broren i en flyulykke. I traileren ser man henne motta tekstmeldingen fra faren med ordene: «Vi styrter. Elsker deg. Gjør som du vil. Far».

«Alene i et stort herskapshus med dyre biler i garasjen blir Julie nødt til å finne en grunn til å leve, og legger derfor ut på en vill og turbulent reise som tar henne fra hjemlandet Danmark til de fjerneste verdenshjørner», heter det om hva som er i vente.

«Kamikaze» hadde nylig verdenspremiere på Series Mania-festivalen i franske Lille. Der mottok Marie Reuther prisen for beste kvinnelige skuespiller for det som faktisk er hennes debutrolle.

– Jeg leste Erlend Loes roman på et fly hjem fra Italia i 2009 og la umiddelbart merke til at den inneholdt en fantastisk visuell fortelling med en gal, vill, sint og humoristisk energi. Det som er spesielt med «Kamikaze» er kombinasjonen av en universell fornemmelse av dyp meningsløshet, den klassiske oppveksthistorien og en skarp og livsbekreftende humor, har seriens regissør Annette K. Olesen tidligere uttalt.

Annonse
Annonse
Annonse