Annonse
«Clue: Maltesergåten» er første film ut denne norske filmhøsten. Foto: Trygve Indrelid / Maipo / Nordisk Film Distribusjon

Første film ut denne norske filmhøsten er basert på bøker av Jørn Lier Horst

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Spenningsfilmen for den yngre garde er første film ut i årets filmhøst, presentert tirsdag formiddag på Filmens hus i Oslo.

«Clue: Maltesergåten» er basert på Jørn Lier Horsts første fire bøker i «Clue»-serien, rettet mot 9-12-åringer, og som har solgt en halv million bøker.

Men Thale Persen medgir at det likevel blir solid gjenkjennelse for unge lesere om de tar turen til kinoene.

– Da han skrev bøkene, tok han utgangspunkt i et gammelt badehotell i Langesund. Vi tenkte at om stedet finnes, så legger vi filmen til det samme stedet. De som kjenner bøkene, vil se at Tårnrommet der Cecilia bor, finnes også i filmen, røper Persen.

Hun tar inn elementer fra fire bøker i én film, oppkalt etter bok to der selve filmplottet er hentet fra. Samtidig innebærer dette at plottet med hovedkarakterens forsvunne mor, som i bokserien spenner over de fire første bøkene, dermed vil gis svar på i løpet av filmen.

– Jeg kunne ikke fått en bedre start enn dette, sa Persens unge hovedrolleinnehaver Julia Mælumshagen Nymoen om det å skuespillerdebutere på film i en bærende rolle.

Det er 13 bøker i «Clue»-serien, og regissør Thale Persen medgir at «det blir spennende å se» hvordan det går for debutfilmen – som nok vil avgjøre videre filmatiseringers skjebne.

Annonse
Annonse
Annonse