Farene ved Nordsjøen og oljeeventyret er tema i flere norske film- og TV-produksjoner. Her fra åpning av Johan Sverdrup-feltet.
Carina Johansen / NTB

Fem store film- og TV-produksjoner skildrer farene ved den norske oljeutvinningen

Publisert: 7. juni 2021 kl 09.20
Oppdatert: 7. juni 2021 kl 09.20

Farene ved norsk oljeutvinning, men Alexander Kielland-ulykken som hovedpunkt, blir tema i fem store film- og TV-produksjoner fremover.

Blant annet vil den populære NRK-serien «Lykkeland» se nærmere på ulykkene knyttet til oljen i sesong to. I tillegg kommer filmen «Nordsjøen» på kino til høsten og TV2s dokumentarfilm-serie over seks episoder «Kielland-ulykken» (arbeidstittel) er planlagt sendt i 2022.

Det er katastrofefilm-spesialistene i Fantefilm som står bak filmen «Nordsjøen». Produksjonsselskapet slapp nylig trailer, bilder og handlingsbeskrivelse til filmen. Mange kan få assosiasjoner til nettopp Kielland-ulykken ved å lese om filmen, men produsent og daglig leder i Fantefilm Martin Sundland, presiserer at det ikke er den historien de forteller.

– Jeg kan skjønne at folk får assosiasjoner til «Alexander Kielland» når de ser de første bildene fra «Nordsjøen», men vi forteller ikke den historien. Vår film handler ikke om en enkelthendelse, sier han til Dagsavisen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – kulturjobb