Film og tv

Illustrasjonsbilde.

Dette betyr smitteverntiltakene for norske kinoer

Publisert Sist oppdatert

Dette vil de nye smitteverntiltakene ha å si for norske kinoer.

– Det vil igjen dessverre bety at kapasiteten blir redusert til det halve og vel så det, med de økonomiske konsekvensene dette får. I tillegg til at filmtilbudet antakelig blir redusert for publikum. I hvert fall på litt sikt, opplyser administrerende direktør Guttorm Pettersen i bransjeorganisasjonen Film & Kino.

Om konsekvensene for julefilmene opplyser Pettersen at han håper de fleste andre julefilmene kommer som planlagt. Men den norske storfilmen «Kampen om Narvik» risikerer å bli utsatt dersom det ikke kommer en tilfredsstillende stimulerings- eller garantiordning på banen.

– Foreløpig er det bare snakk om «Kampen om Narvik», men på sikt kan det nok bli flere, både norske og utenlandske, som utsetter premierer om situasjonen ikke endrer seg til det bedre, sier Film & Kino-sjefen til NTB.

Ifølge Guttorm Pettersen ønsker bransjen ønsker en stimuleringsordning fremfor kompensasjon basert på at man må stenge ned. Onsdag ettermiddag opplyser han at det jobbes visstnok på spreng for å få dette avklart.

– Men det haster. «Kampen om Narvik» skal egentlig ha verdenspremiere nå på lørdag – om tre dager! – utendørs i Narvik. Hvis den må avlyses på grunn av usikkerheten rundt støtte eller garanti, risikerer byen å gå glipp av denne premieren hvis ordninger kommer på plass først etter dette, eller de kjører en premiere som blir hengende i lufta – fordi filmen først kommer på kino lenge etterpå, kanskje ikke før til påske, uttaler Guttorm Pettersen.

Powered by Labrador CMS